Açık Öğretim Sınavlarından En Az 15-20 Puan Fazla Almanızı Sağlayacak Olan Sınav Taktiği

Açık Öğretim Sınavlarından En Az 15-20 Puan Fazla Almanızı Sağlayacak Olan Sınav Taktiği

Açıköğretim sınavları test teknikleri ile oluşturulmuş sınavlardır. Her dersten 20 soru çıkmaktadır. Size verilen süre içerisinde soruların cevaplarını cevap anahtarına işaretlemeniz istenmektedir. Şimdi biz size sınavda takıldığınız ve sallamak zorunda kaldığınız sorulardan, doğru şıkları bulabilmeniz adına bilimsel bir yöntemden bahsedeceğiz. Bu yöntem sınavlarda fazladan 15-20 puan almanızı sağlayacaktır.

• “Bilimsel test hazırlama teknikleri”ne göre soruların doğru cevapları belirli ölçüde birbirine yakın olmak zorundadır. Yani 20 soruluk bir sınavda her seçenekten ( A, B, C, D, E şıklarından ) ortalama 4 ya da buna yakın sayıda doğru cevap bulunur. Bu dağılım bazı seçeneklerde 3’e kadar inebilir, bazıları ise 5’e kadar çıkabilir. Yani ortalamadan 2 seçenek sapma olabilir.

• Bu sonuçlardan hareketle, eğer kesin olarak bildiğiniz 12 soruyu işaretleyip kalan soruları hiç okumadan en az işaretlenmiş olduğunuz seçeneği işaretlerseniz, en az işaretleme sayısına bağlı olarak birkaç tane daha doğru cevabı bulma şansınız olacaktır.

• Mesela 20 soruluk sınavda çözerek işaretlediğiniz soruların şıklara dağılımı şu şekilde olsun: 3 A, 4 B, 3 C, 2 D, 4 E. Bu cevaplarınız doğru ise, geriye kalan soruları en az işaretlediğiniz seçeneği işaretleyebilirsiniz. Bilerek işaretlediğiniz bu 16 sorunun tamamı doğru ise 80 alırsınız. Cevabını vermediğiniz soruları en az hangi şıktan işaretlediyseniz ondan başlayarak işaretlerseniz bunlarda da doğru cevapları yakalama ihtimaliniz %50’dir. Bu da size ilave olarak en az 10 puan daha kazandıracak ve sınav notunuz 90’a yükselecektir.

• 20 sorunun sorulduğu Matematik sınavından 7 soruyu doğru yaparak geçebilir misiniz? Eğer yukarıda anlattığımız yöntemi uygularsanız, evet geçebilirsiniz. 7 soruyu doğru cevapladığınızdan eminsiniz ve mesela, işaretlediğiniz şıkların dağılım sayıları da şöyle ise; 1 A, 2 B, 2 C 2 D ve 0 E olsun. Soruların doğru cevapları küçük sapmalarla birlikte yukarıda da belirtildiği gibi 4 A, 4 B, 4 C, 4 D, 4 E şeklinde bir dağılım gösterecektir. Boş bıraktığınız seçenekleri 4’er tane olacak şekilde işaretlerseniz 4–5 adet daha doğru cevabınız olacaktır ki bu da size yaklaşık fazladan 20-25 puan daha kazandıracaktır. Bu durumda 35 alacağınız bir sınavdan 55–60 arası bir not alabileceksiniz.

Hepinize başarılar..

KISACA; ŞU SINAVDA 20 SORU VARSA VE 5 TANE DE ŞIK OLACAK A,B,C,D,E DİYEREKTEN …

20/5=4 –>YANİ O DERSİN SORULARININ CEVAPLARI 4 TANE A ,4 TANE B , 4 TANE C ,4 TANE D ,4 TANE E OLACAKTIR.

Hiç bir şey bilmiyorsanız bile bu cevaplandırma yöntemine dikkat ederek ( Sallarken Her Şıktan Eşit Sayıda Sallarsanız ) 40-50 hatta 60 bile almanız uzak bir ihtimal değildir.

Sınavda öncelikle son çalıştığınız dersten başlayın ve sorulara zaman ayırmadan bakarken hemen aklınıza gelen doğru cevapları işaretleyin. Sonrasında sorular bir kez daha bakın ve bu sefer sorualr üzerinde zaman geçirerek yani düşünerek cevaplayın. En son bütün dersleri bitirdikten sonra tabii zamanı da takip ederek, önce derslerde işretlediğiniz şıkları sayın ve en az işaretlediğinizden başlayarak eşit sayıda oalcak şekilde size verdiğimiz yöntemde kalan soruları cevaplayın.

13 Yorum

  1. Peki telefondan aöf çıkmış sorularına nasıl ulaşırım bide bu kodların hangisi çeko onu bulamadım yardımcı olurmusun

  2. kamu yonetimi 4.siniftayim formasyonla ilgili bilgi alamadim yardimci olurmusunuz tesekkurler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha loading...

Başa dön tuşu