Açıköğretim Not Hesaplama

Açıköğretim öğrencileri her yıl en az 4 adet sınava girmekte. ( Güz dönemi ve bahar döneminde 2 adet sınav, bir adet 3 ders sınavı) Sınav sonuçlarına göre belli puan alıp derslerden geçmektedirler. Sınav sonrasında sınav sonuçlarının açıklanması 10 – 20 günlük bir süreç olduğu için öğrenciler kendi notlarını kendileri hesaplamayı tercih ediyor.

AÖF Harf Notu Hesaplama Nasıl Yapılır?

Aşağıdaki açıköğretim puan ve not hesaplama tablomuz ile öğrencilere notlarının hesabını, genel not ortalamalarını, o dersten geçtiklerini veya kaldıklarını söyleyebiliyoruz. Açıköğretim not hesaplama formumuz sadece sizin gireceğiniz veriler üzerinden çalıştığı için çan eğrisi ve standart sapma hesaplarını dahil etmeden geçme notunuzu ve harf notunuzu oluşturacaktır. Hesaplamaya dahil edilmeyen kriterler olması nedeniyle öğrenci sayfanızdan farklı harf notu görmeniz olasıdır.

Açıköğretimde üst sınıftan ders alma ve sınıf geçme notu 2.00‘dır. (genel not ortalaması) Her ders için geçme notu ise 30‘dur. Eğer hesapladığınız başarı notunuz 30’un altında kalır ise o dersten FF ile kalırsınız. Genel not ortalamanız 2.00’ın üzerinde ve dersleriniz CD, DC veya DD ise bu derslerdeb geçer, genel not ortalamanız 2.00’ın altında ise bu derslerden kalırsınız. Aşağıdaki görsel anlatım size daha net fikir verecektir.

Açıköğretim Not Hesaplama

Yukarıdaki tablo sonuçlarının aşağıdaki fotoğrafa bakara yorumlayabilirsiniz. Kafanızın karıştığı durumlarda konu altından yorum yazarak sorularınızı sorabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha loading...

Başa dön tuşu