2019 – 2020 Arasınav Soruları ve Cevapları Yayımlandı

14-15 Aralık 2019 tarihinde tüm Türkiye ve KKTC genelinde yapılan açıköğretim sınavları için sınav soru ve cevapları yayımlandı.  Açıköğretim sınavlarına girerek sınav sorularını hatırlıyorsanız veya peçeteye cevaplarınızı yazarak çıkarabildiyseniz Güz Dönemi arasınavından alacağınız notu hesaplayabilirsiniz.

Açıköğretim Ekampüs: https://ekampus.anadolu.edu.tr/

Açıköğretim sınavlarında 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Bu nedenle sınav puanınızı hesaplarken bu konuya ekstra dikkat etmeniz gerekiyor. Örnek verecek olursak 20 soruluk açıköğretim sınavında 12 soruyu doğru 2 soruyu yanlış yaparsanız 11,5 net yapmış oluyorsunuz. Her sorunun değeri 5 puan olduğu için 11,5 net ile 57,5 puan (11,5×5=57,5) alırsınız.

Dersi geçmek için final puanınıza da ihtiyaç vardır. Ders notu hesaplanırken arasınav notunuzun %30’u ile dönem sonu sınavınızın %70 i alınarak dersinizin notu hesaplanmaktadır. Bu hesaplamadan arasınav notunun çok etkisi yokmuş gibi düşünülebilir. Aksine arasınav neredeyse dönem sonu sınavından daha önemlidir. Bu nedenle arasınava iyi çalışmanızı öneriyoruz.

Sınav sonuçları sınavdan 15 gün sonra açıklanıyor. Son yıllarda bu süre 11 güne kadar düştü. Fakat her ihtimale karşı 15 günlük bir bekleme sürecinizin olduğunu hatırlatmak isteriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha loading...

Başa dön tuşu