Açıköğretim Sınavlarına Çalışma Teknikleri

Açıköğretim Fakültesi Türkiye’de en fazla öğrenciyi bünyesinde barındıran üniversite sistemidir. Şu an için 2 milyon civarı öğrencinin kayıtlı olduğu bilinmektedir. Açıköğretim öğrencileri derslere gitmediği ve evde kendileri ders çalıştıkları için sınavlara hazırlanmak oldukça zordur. Aof öğrencileri tarafından tarafımıza sınavlara hızlı ve kolay nasıl çalışırım, aof kitaplarını nasıl okumalıyım, hangi yardımcı kaynakları incelemeliyim şeklinde onlarca soru geliyor. Bir çok öğrencinin aynı zamanda bir işte çalıştığını düşünerek maddeler halinde sizlere açıköğretim sınavlarına kolay ve hızlı bir şekilde çalışma rehberi hazırladık.

Sınava 1 ay kala ders çalışmaya başlarsak;

  1. Öncelikle en doğru bilgi açıköğretim kitaplarına yer alır ve sorular sadece bu kitaplarda yer alan bilgilerden çıkar. Bu nedenle öğrenci sayfanızdan indireceğiniz ders kitabına çalışmalısınız. Bunun için çalışmaya en az 1 sınavdan 1 ay önce başlamanızı öneriyoruz.
  2. Sınava en az 1 ay kala ders çalışmaya başladığınızı düşünürsek her gün ünite bazından çalışmanızı ve üniteyi bitirdiğinizde ünite sonu deneme sorularını çözmelisiniz. Çalışma zamanınıza, çalışabilme durumunuza göre ünite sayısını kendiniz belirleyebilirsiniz. Her gün en az 1 ünite çalışmaya özen gösterin.
  3. Yazarak çalışmak en güzel yöntemdir. Bir çok arkadaş yazarak çalışmakta ve çıkardığı notları bizlerle paylaşmaktadır. Bizlerde sizlerle paylaşıyoruz. Ders kitabında önemli gördüğünüz yerlerin üzerini fosforlu kalemle çizmeniz daha sonra geriye döndüğünüzde size çok kolaylık sağlayacaktır. Artık kitaplar PDF olduğu için PDF üzerinde çizme yapabileceğiniz bir uygulama ile okuyabilirsiniz.
  4. Arasınavda tüm ünitelerin yarısından sorumlu oluyorsunuz. Arasınav %30, dönem sonu sınavı %70 etkilidir. Arasınavın etkisini düşük görüp çalışmamazlık yapmayın, arasınavdan alacağınız güzel bir not belki dönem sonu sınavına çalışmadan geçmenizi sağlayacak. Bu nedenle arasınavda 5 üniteden sorumlu olduğunuzu düşünürsek hergün 1 ünite bitirdiğinizde 5 günde bir ders çok rahat bitirebilirsiniz.
  5. Üniteleri bitirdiğinizde çalışmaları bırakmamalıyız. Sınava kadar vaktiniz var ise ders notlarını incelemeli ve çıkmış soruları çözmelisiniz. Öğrenci sayfanızda yer alan alıştırmaları çözmeli, videoları izlemelisiniz.
  6. Sınavda her ders için 20 soru oluyor ve 30 dakika süre veriliyor. Süre sınavlar için yeterli. 4 yanlış 1 doğruyu götürdüğü için mümkün olduğunca sallamamaya özen gösterin.
  7. Sınava 3 gün kala sadece aof çıkmış soruları çözmenizi öneriyoruz. Çıkmış soruların tamamen aynısı 1-2 soru, çok benzeri olan 2-3 soru gelmektedir. Çıkmış sorular ile yaklaşık 4-5 soruyu garantiye alabilirsiniz. ( Her soru 5 puan, toplamda 25 puan cepte diyebiliriz ki geçme notu 30 olduğunu düşünürsek oldukça güzel bir puan.)
  8. Sınava giderken belgelerinizi unutmayın. (Sınav giriş belgesi ve fotoğraflı kimlik belgesi)
  9. Sınavda heyecan yapmayın ve çalışmalarınıza güvenin. Çalışmalarınızın sonuçlarını güzel bir şekilde alacaksınız.
  10. Sınavdan sonra buraya yorumlarınızı yapmayı unutmayın 🙂

Sınava 5 gün kala ders çalışmaya başlarsak;

  1. Açıköğretim öğrencilerinin büyük bir kısmı çalıştığı için sınavlara hazırlanacak vakit bulamamaktadır. Bu nedenle çok kısa sürede sınava çalışmaları ve dersleri geçmeleri gerekmektedir. Eğer düzenli bir şekilde çalışabilirseniz 1 haftalık çalışma ile dersleri geçebilirsiniz.
  2. Öncelikle derslerinizi gruplandırın. Tüm dersleri geçemeyeceğinizi düşünüyorsanız arasınavda yarısına odaklanın dönemsonu sınavında diğer yarısına odaklanın. Arasınav sonuçlarınız iyi gelir ise arasınavda çalıştığınız derslere dönemsonu sınavında çalışmadan da geçebilirsiniz. Geçemem derseniz bu derslere de bakmayı ihmal etmeyin.
  3. 6 dersten sorumlu olduğunuzu düşürsek ortalama 30 ünite çalışmanız gerekli. 2 derse hiç çalışmayacağımızı varsayarsak 20 ünite çalışmak için bizi bekliyor. Otobüste, metroda, öğre aralarında, evde çalışarak günlük 10 ünite okumalısınız. Böylelikle 2 günde ünite çalışmayı bitirirsiniz ve geriye 3 gününüz kalır. Bu 3 günde sadece çıkmış soruları çözün. Vakit bulursanız öğrencilerin hazırlamış olduğu ders notlarına bakın.
  4. Sınava 3 gün kala sadece aof çıkmış soruları çözmenizi öneriyoruz. Çıkmış soruların tamamen aynısı 1-2 soru, çok benzeri olan 2-3 soru gelmektedir. Çıkmış sorular ile yaklaşık 4-5 soruyu garantiye alabilirsiniz. ( Her soru 5 puan, toplamda 25 puan cepte diyebiliriz ki geçme notu 30 olduğunu düşünürsek oldukça güzel bir puan.)
  5. Sınava giderken belgelerinizi unutmayın. (Sınav giriş belgesi ve fotoğraflı kimlik belgesi)
  6. Sınavda heyecan yapmayın ve çalışmalarınıza güvenin. Çalışmalarınızın sonuçlarını güzel bir şekilde alacaksınız.
  7. Sınavdan sonra buraya yorumlarınızı yapmayı unutmayın 🙂

Sınavda Başarılar Dileriz.

acikogretim.web.tr

Açıköğretim Sınavlarına Çalışma Teknikleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha loading...

Başa dön tuşu