Açıköğretim Sınavları Hakkında Önemli Bilgilendirmeler

Açıköğretim Sınavları Hakkında Önemli Bilgilendirmeler

 

Anadolu Üniversitesi Aöf sınavları hakkında sizlere bir kaç hatırlatmada bulunmak istiyoruz arkadaşlar. Bu hatırlatmalar sınavlarda daha yüksek notlar almanıza fayda sağlayacaktır. Aciköğretim ailesi olarak Şimdiden hepinize başarılar diliyoruz.

– Her dersten 20 soru gelmektedir.
– Her ders için sınav süresi 30 dakikadır
– Sorulan her sorunun değeri 5 puandır.
-Yanlışlar doğruları götürmez, atış serbest.
– Sabah Sınav Saat 09:30′da, Öğleden Sonraki Sınav ise 14:00′da başlamaktadır.
– 1.sınıflar ve 3.sınıflar Sabah : 09:30’da, 2.sınıflar ve 4.sınıflar Öğleden Sonra : 14:00’de sınava gireceklerdir.
– Sınav başladıktan sonra 15 dakika içinde gelirseniz sınava alınırsınız.
– Sınavın ilk 15 dakikası ile son 15 dakikası sınav salonundan çıkamazsınız.
– Sınavlarda basit 4 işlem yapabilen hesap makinesi kullanmak serbesttir. Ama komplike işlemler yapabilen hesap makineleri yasaktır..

 

KREDİLİ SİSTEM İLE İLGİLİ HATIRLATMALAR

Kredili sistemde sınavlar ile ilgili ortalama ile geçme ve derslerinizin harf notları ile ilgili önemli hatırlatmalar… Mutlaka Sonuna Kadar Okuyun…
Arkadaşlar bildiğiniz gibi kredili sistemde her dersimizin notunun karşılığı bir harf notu var ve bu harf notları Çan Eğrisine bağlı olarak değişmektedir.
Bu finaller sonrasında derslerimizin hesaplanan çan eğrisine göre bir harf notu aralığı olacak ve buna göre FF getirdiğimiz her dersten direk kalıp bir sonraki yıl tekrar almak durumunda kalacağız. DD, DC, CD getirdiklerimizden ise eğer yıl sonunda ( Bahar dönemi sonunda ) Genel Not Ortalamamız ( Tüm Dönemlerin Genel Not Ortalaması ) 2.0’ın üzerinde gelirse bu DD, DC, CD aldığımız derslerden de geçmiş olacağız. Yok 2.0’ın altında getirirsek CC’nin altında getirdiğimiz Yani FF, DD, DC, CD getirdiğimiz tüm derslerden kalmış olacağız.
. Sınavlarda önemli olan aslında kolay derslerden olabildiğince yüksek puan almak ve zor derslerden de FF almayacak kadar puan almak. Böylece ortalamamızı 2.0’ın üzerinde getirerek tüm dersleri DD, DC, CD olsalar bile geçmek tir.
Bu yüzden ara sınavlarınız kötü diye endişelenmeyin. Şu son bir haftada kolay derslere daha çok çalışın, zor olanlarada FF getirmeyecek kadar ( Yani ara sınavın %30 + Finalin %70 = en az 50 olacak kadar ) çalışın ve yıl sonundan Genel Not Ortalamasını 2.0’ın üzerinde getirerek derslerin hepsinden geçmiş olun.


Hepinize Başarılar Diliyoruz…

Bir Yorum

  1. 1-Teorik Uygulama ne demektir? Ne yapılıyor nasıl yapılıyor?
    2-Ben 4 yıllık lisans mezunuyum. Edebiyat öğretmeni. Örneğin 2 yıllık Sosyal Hizmetler Okusam iki(2) yıllık ön lisans mezunu olarak sosyal hizmetlere atamam yapılabiliyor mu? Yoksa Lisans mezunlar ön lisans alanında sonradan okusa da önlisans mezunu olarak atama talebinde bulunamıyor mu?
    Benim için çok önemli olan sorularımı cevaplar iseniz çok memnun olurum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha loading...

Başa dön tuşu