2013 YGS Sınav Giriş Yerleri Tıkla Öğren

2013 YGS Sınav Giriş Yerleri Tıkla Öğren

 

ÖSYM 24 Mart 2013 tarihinde yapılacak olan YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) Sınav yerlerini yayınladı.

2013 yılı YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) 24 Mart 2013 tarihinde tüm Türkiye’de yapılacak. Sınava girecek olan adayların, sınava giriş yerleri, girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri bitirilerek internette yayınlandı.

2013 YGS SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI
2013 YGS SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI

Adayların sınava giriş belgeleri yani 2013-YGS Sınav Giriş Belgesi’ne, ÖSYM’nin internet sitesindeki Aday İşletim Sistemleri kısmından T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile 14 Mart 2013 tarihinde saat 16.00’dan itibaren ÖSYM ’nin aşağıda linkini verdiğimiz adresinden öğrenilebilinecek.

 

2013 YGS Sınav Giriş Belgesi için Tıklayın!

 

SINAVA GİRİŞ BELGELERİ ADAYLARIN ADRESLERİNE GÖNDERİLMEYECEK

Sınav giriş belgesinin üzerinde adayın sınava gireceği bölge, bina, salon bilgileri ve adayın başvuruda bulunurken ibraz ettiği fotoğrafı yer alacak. YGS sınavına girecek olan adayların adreslerine Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecek. Sınava giriş belgelerini internetten çıkararak ( renkli ya da siyah-beyaz ) sınav günü yanlarında bulundurmak zorundalar.  Sınava Giriş Belgesi’ni yanında bulundurmayanlar sınava giremeyeceklerdir.

YAPILACAK OLAN SINAVLA İLGİLİ UYARILAR

ÖSYM’den yapılan yazılı açıklamada sınavla ilgili aşağıdaki önemli uyarılar yapıldı:

Adayların sınava girebilmeleri için 2013-YGS Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunlu. ( Nufüs Cüzdanı, pasaport yada Askeri Kimlik Belgesi gibi )

Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul ediliyor. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacak.

TC KİMLİK NUMARASI YAZMAYAN NUFUS CÜZDANLARI KABUL EDİLMEYECEK:

Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalı. Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecek.

Bir Yorum

  1. Uğur Yayınları ve Star Gazetesi işbirliği ile YGS deneme kitapçığı 24.12.2013 itibaren her SALI, 13 DENEME “

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha loading...

Başa dön tuşu