Açıköğretim Dikey Geçiş Nedir? Nasıl Kayıt Olunur?

DGS (Dikey Geçiş Sınavı) Türkiye ve KKTC’de bulunan tüm üniversiteler için yapılan bir sınav. Bu sınava tüm açıköğretim öğrencileri de girebiliyor. DGS sınavını iki kısımda inceledik. Birincisi 2 yıllık önlisans mezunlarının (açıköğretim mezunları dahil) açıköğretime bölümlerine geçiş yapabilmesi, ikincisi ise 2 yıllık önlisans açıköğretim mezunlarının örgün bölümlere geçiş yapabilmesi.

2 Yıllık Önlisans Mezunlarının Açıköğretime Kayıt Olabilmesi

Önceki yıllarda açıköğretime dikey geçiş kayıtları sınavsız olarak yapılabiliyordu. Yapılan bir düzenleme ile sınavsız dikey geçiş kaldırıldı. 2 yıllık önlisans mezunu tüm öğrenciler (açıköğretim öğrencileri de dahil) açıköğretim 4 yıllık lisans bölümlerine geçiş yapabilmek için DGS (Dikey Geçiş sınavı)’ye girmek zorundalar.

Öncelikle DGS başvurusu yapılıp sınava girilmeli ardından sınav sonucunuza göre tercih yaparak açıköğretime yerleşmeniz gerekli. Yerleştikten sonra açıköğretim kayıt tarihleri içerisinde açıköğretime kayıt olabileceksiniz.

2 Yıllık Açıköğretim Mezunlarının Örgün Bölümlere Kayıt Olabilmesi

Açıköğretim mezunlarının normal örgün üniversite mezunlarından bir farkı olmadığını daha önce bir çok kez dile getirmiştik. DGS sınavı kapsamında da herhangi bir fark bulunmuyor. Açıköğretim önlisans mezunların DGS sınavına girerek yeterli puanı aldıklarında istedikleri örgün üniversiteye geçiş yapabiliyorlar. Örneğin açıköğretim adalet bölümü hukuk fakültesine geçiş yapabiliyor.

Son olarak açıköğretim DGS kayıt tarihlerini paylaşalım.

Dikey Geçiş İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihleri

2019-2020 Öğretim Yılı İçin Planlanan İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihleri*
İnternet Başvuru Tarihi 16 – 20 Eylül 2019
İnternet Başvuru Adresi http://aof.anadolu.edu.tr
AÖF Bürosundan Kayıt Tarihi 16 – 20 Eylül 2019
AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt Tarihi 20 Eylül 2019

* Dikey Geçiş İnternet Başvuru ve Kayıt tarihleri, 2019-Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yerleştirme sonuçlarının açıklandığı tarihe bağlı olarak değişebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha loading...

Başa dön tuşu