2020 DGS Ek Yerleştirme Kayıt İşlemleri

5-11 Kasım 2020 tarihlerinde yapılan DGS Ek Yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından 19 Kasım’da açıklandı. (DGS Ek Yerleştirme Açıklandı duyurusu için Tıklayınız.DGS Ek Yerleştirme Sonuçlarının açıklanması ile Anadolu Üniversitesi DGS Ek Yerleştirme Kayıt tarihleri ve işlemlerin detayları da belli oldu.

Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan duyuruda DGS Ek Yerleştirme ile açıköğretim bölümlerine yerleşen adayların kayıt işlemleri 24 Kasım Salı günü saat 09:00’da başlayacak olup 27 Kasım Cuma günü saat 17:00’da son erecek. Ek Yerleştirme kayıtları için 4 gün verilmiş olup bu süre uzatılmayacak.

Pandemi nedeniyle kayıt işlemleri sadece online olarak gerçekleşecek.

2020 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Ek Yerleştirme ile yerleştirilen adayların, Çevrimiçi (Online) Başvuru ve Kayıt İşlemlerini yazının devamında bulabilirsiniz.

Çevrimiçi (Online) Başvuru ve Kayıt İşlemleri 24 Kasım 2020 Salı günü saat 09:00’da başlayıp, 27 Kasım 2020 Cuma günü saat 17:00’da sona erecektir.
Çevrimiçi (Online) Başvuru adresi https://aoskayit.anadolu.edu.tr

Başvuru işlemleri yukarıda belirtilen adresten e-devlet şifresi ile yapılacaktır.

Adayların başvuru yapabilmeleri için öğrenim bilgilerinin YÖKSİS sisteminde güncel olması gerekmektedir. Bilgileri güncel olmayan adaylar kaydının bulunduğu kurumlara başvurarak bilgilerinin güncellenmesini sağlamalıdır.

Çevrimiçi kayıt başvurusu yapmayan adayın kaydı yapılamaz. Çevrimiçi başvuru işlemlerini tamamlayıp Öğretim Giderini ödeyenlerin durumları kontrol edilerek kayıt işlemi onaylanacaktır.

Aday ödeme yaptıktan sonra (Ek özellik bilgisi olan Engelli, Şehit ve Gazi yakını hariç) kaydının tamamlanması için başvuru sayfasından onay vermelidir.

27 Kasım 2020 tarihinden sonra çevrimiçi veya başka bir yöntemle başvuru yapılması mümkün değildir. Elektrik kesintisi, teknik arızalar veya İnternet hattınızın kesik olması vb. nedenlerle başvuru yapamama durumunda kalmamanız için başvurunuzu son günleri beklemeden yapınız. Çevrimiçi başvuru ve kayıt süresi kesinlikle uzatılmayacaktır.

2020 DGS şartlı kayıt duyurusunda; “2020 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden ön lisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2020 DGS’de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilmeleri 26.08.2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında uygun bulunmuştur.” denilmektedir. Buna göre Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Lisans Programlarına 2020 DGS Ek Yerleştirme ile kayıt hakkı kazanan ancak yükseköğretim kurumlarından yukarıda açıklanan nedenlerle mezun olamayan adayların durumlarını belgelemeleri halinde 24-27 Kasım 2020 tarihleri arasında kayıtları yapılacaktır.

Kayıt belgeleri eksik ise kayıt yapılmaz ve belgeleri tamamlamak üzere ek süre verilmez. Kayıt süresi kesinlikle uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun kaydını yaptırmayan adaylar, fakülteye kayıt hakkını kaybeder ve herhangi bir hak iddia edemez. Posta ile kayıt yapılmaz.

Çevrimiçi Başvuru ve Kayıt ile ilgili resmi çağrı bu ilanla yapılmaktadır.

2020 DGS Ek Yerleştirme Kayıt İşlemleri
2020 DGS Ek Yerleştirme Kayıt İşlemleri

Kaynak: AOF DGS Kayıtları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha loading...

Başa dön tuşu